Alt du trenger å vite om WordPress

WordPress ble lansert 27. mai i 2003 og er et gratis og åpent kildekode innholdshåndteringssystem (CMS) basert på PHP og MySQL installert på en webserver, som enten er en del av en internett-hosting-tjeneste eller en nettverksvert. WordPress ble brukt av mer enn 26,4 % av 10 millioner nettsteder i april 2016, og er det mest populære bloggsystemet som brukes på nettet; på mer enn 60 millioner nettsteder.

Nedenfor finner du seks fakta du bør vite om WordPress hvis du vil komme i gang som utvikler eller blogger, eller bare er nysgjerrig på hva WordPress kan gjøre.

WordPress er det mest populære innholdsstyringssystemet (CMS) i verden

introduksjon wordpress

Flere nettsteder er drevet av WordPress enn noe annet CMS i verden. Faktisk brukes WordPress på 4,5 % av alle nettstedene på nettet. Et sted mellom 50 og 60 % av nettsteder som bruker et CMS er bygget på WordPress. 17 blogginnlegg publiseres på WordPress-nettsteder hvert sekund.

En del meget populære merkevarer bruker WordPress

Mange selskaper du kjenner bruker WordPress for å drifte sin nettside. CNN sine blogger, Reuters, The Wall Street Journal, Forbes, MTV News, Facebook (for deres News Room), Harvard Business Review og NASA, blant mange andre. Hvis WordPress er bra nok for disse nettstedene, så er det mest sannsyneslig bra nok for omtrent alle nettsteder!

introduksjon wordpress

WordPress er ikke bare for blogging

WordPress startet som en blogg-plattform, men et sted underveis innså utviklere at du kunne gjøre så mye mer med koden. Nå kan du bruke WordPress på alt fra e-handelsnettsteder til samfunn til nettkurs. Enten du vil lage en grunnleggende nettside for en lokal bedrift eller en stor nettbutikk som selger tusenvis av produkter, kan det gjøres med WordPress.

Utvidelser (plugins) lar deg legge til et hav av funksjoner til WordPress uten koding

Du kan utvide WordPress sitt bruksområde ved å installere utvidelser. Det finnes gratis og betalte utvidelser der ute som sannsynligvis kan gjøre nesten alt du vil uten å måtte skrive kode fra grunnen av. Akkurat nå er det over 45 000 gratisutvidelser i den offisielle WordPress-katalogen.

WordPress er helt gratis

WordPress har en helt gratis og åpen kildekode. Du trenger aldri å betale én krone for WordPress og du kan endre WordPress-koden som du vil. Du kan bruke WordPress til alle typer nettsteder og så mange nettsteder du vil, uten å kjøpe flere lisenser. Det er også titusener av gratis-temaer og plugins der ute som du kan bruke og tilpasse til du er fornøyd.

Du kan komme i gang med WordPress på kort tid

Tre måneder vil gi deg nok ferdigheter til å komme i gang. Du kan lære deg ting som å tilpasse temaer og sette opp nye WordPress-nettsteder på enda kortede tid enn det, for deretter å utvide ferdighetene dine videre.